Geen producten (0)

Onkruid- en mosbestrijding

Onkruid- en mosbestrijding

Vele planten en bloemen zijn prachtig. Sommige zien we echter liever niet in de tuin; onkruid. Hier willen we graag onkruidbestrijding op toepassen.

Onkruid voorkomen in plaats van bestrijden

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om zoveel mogelijk onkruid te voorkomen. Zodoende hoeft u het ook geen onkruidbestrijding toe te passen. Onkruid voorkomen kan op verschillende manieren. Hieronder een aantal tips:

 • Gebruik bodembedekkers in uw tuin. Waar bodembedekkers groeien, kan geen onkruid groeien.
 • Bodembedekkers zijn er in verschillende soorten en maten. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit levende bodembedekkers, zoals laag groeiende planten, of een materiaal, bijvoorbeeld houtsnippers.

Onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding kan op vele verschillende manieren. Bij een kleine hoeveelheid, bijvoorbeeld in de border, kunt u dit eenvoudig bijhouden door vanaf het voorjaar het onkruid telkens weg te plukken.

Wilt u met een middel gaan bestrijden, houd dan rekening met het volgende:

 • Kies altijd voor een onkruidbestrijdingsmiddel op basis van vetzuren. Dit is het minst belastend voor het milieu.
 • Zout en azijn zijn ook bekende tips voor onkruidbestrijding. Dit is echter zeer slecht voor de omringende planten. Zij kunnen hier slecht tegen.

Onkruidbestrijding op bestrating

Indien u last heeft van onkruid op uw bestrating, terras, oprit of bijvoorbeeld tussen uw tegels dan heeft u een onkruidbestrijdingsmiddel nodig dat ook op toegestaan is op verharding. Hier wordt in Nederland onderscheid in gemaakt. Lees hiervoor altijd goed de gebruiksaanwijzing.

Wilt u het zeker weten, gebruik dan Ecostyle: Ultima tegen mos en onkruid als onkruidbestrijdingsmiddel. Hiermee kunt u het terras, (tuin)pad en grind verantwoord en gemakkelijk onkruid vrij maken en houden. Ultima is toegestaan op alle soorten verhardingen.

Ultima onkruidbestrijding is biologisch afbreekbaar, het bevat geen glyfosaat of vergelijkbare bestanddelen

Onkruidbestrijding in tuin of op bestrating

Ultima is breed inzetbaar in de tuin voor onkruidbestrijding. Omdat Ultima biologisch afbreekbaar is, gelden er geen beperkingen voor het gebruik op het terras of op bestratingen. U kunt het product toepassen boven de 10 graden. Afhankelijk van het onkruid dat uw wilt bestrijden zijn er twee varianten; Ecostyle: Ultima tegen mos en onkruid en Ultima tegen zevenblad.

 

Ultima tegen onkruid & mos

Met Ecostyle: Ultima tegen mos en onkruid kunt u effectief al het onkruid bestrijden, in de tuin en rondom het huis. Direct zichtbaar effect na 3 uur. Ecostyle: Ultima tegen mos en onkruid voorkomt hergroei. Dit ecologisch verantwoord onkruidbestrijdingsmiddel mag breed ingezet worden in de tuin als middel voor het effectief bestrijden van allerlei onkruiden en mos.

Ecostyle: Ultima tegen mos en onkruid mag breed ingezet worden in de tuin. U kunt het toepassen bij het bestrijden van onkruid:

 • Tussen tegels en grind op paden, oprijlanen, terrassen en overige bestratingen.
 • Op tijdelijk onbeteeld land.
 • Op zaai- of plantbed in de siertuin voor opkomst of voor nieuwe aanplant.
 • Onder bomen & heggen en rond hekken.

Waarom Ultima onkruidbestrijding?

 • Ultima tegen onkruid & mos werkt gemakkelijk, snel en effectief.
 • In 3 uur zichtbaar resultaat.
 • Dubbele werking zowel bovengronds als ondergronds worden de onkruiden en het mos bestreden.
 • Utima mag overal in de tuin worden toegepast.
 • Ultima is een ecologisch verantwoorde onkruidbestrijder. Het bevat geen glyfosaat of vergelijkbare bestanddelen.

Werkzame stoffen: vetzuren en MH (kiemremmer).

Ultima tegen zevenblad

Ecostyle: Ultima tegen zevenblad bestrijdt effectief alle hardnekkige onkruiden zoals bijvoorbeeld: zevenblad. Het effect bovengronds is al na 3 uur zichtbaar. Ecostyle: Ultima tegen zevenblad voorkomt hergroei, wat zeer belangrijk is bij het uitgebreide wortelstelsel dat zevenblad kent. Het ecologisch verantwoord bestrijdingsmiddel mag breed ingezet worden in de tuin als middel voor het effectief bestrijden van lastig onkruid. Houd er rekening mee, dat bij hardnekkige onkruiden een tweede behandeling altijd noodzakelijk is.

Ultima tegen zevenblad mag breed ingezet worden in de tuin. U kunt het toepassen bij het bestrijden van onkruid:

 • Onder bomen & heggen en rond hekken.
 • Op tijdelijk onbeteeld land.
 • Op zaai- of plantbed in siertuin voor opkomst of voor planten.

Waarom Ultima onkruidbestrijding?

 • Ecostyle: Ultima tegen zevenblad werkt gemakkelijk, snel en effectief. Voor optimaal resultaat zijn slechts 2 behandelingen nodig om zevenblad voorgoed aan te pakken.
 • In 3 uur zichtbaar resultaat.
 • Dubbele werking: 1) bovengronds wordt het onkruid direct bestreden en 2) hergroei wordt effectief aangepakt.
 • Ultima mag overal in en om het huis en in de tuin worden toegepast.
 • Ultima is een ecologisch verantwoorde onkruidbestrijder. Het bevat geen glyfosaat of vergelijkbare bestanddelen.
 • Let op; bij hardnekkige onkruiden is een tweede behandeling altijd nodig.

Werkzame stoffen: vetzuren en MH (kiemremmer).

Verantwoord bestrijden

ECOstyle heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Belast het milieu niet zinloos, maar bestrijd alleen waar nodig. Wij adviseren om altijd een ecologisch verantwoord alternatief te kiezen. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen altijd veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Bestrijdt alleen wanneer er sprake is van een plaag of overlast.