Geen producten (0)

Mag ik chemicaliën in mijn Gloria drukspuit doen?

Mag ik chemicaliën in mijn Gloria drukspuit doen?

Een vraag die wij als verkoper van Gloria drukspuiten vaak krijgen. Alleen is die niet altijd direct te beantwoorden. Er zijn namelijk duizenden chemicaliën in verschillende mengsels, dat maakt een advies niet eenvoudig. 

Er zijn chemicaliën die zuur zijn en bijtend of basisch, alkalisch en sterk ontvettend, bijvoorbeeld professionele reinigingsmiddelen. Deze middelen tasten onderdelen in de drukspuit aan, zoals de pomp, sproeikop en afdichtringen. Daarnaast zijn er ook producten op basis van aardolie, zoals smeermiddelen. Deze producten hebben als eigenschappen dat ze bepaalde rubbersoorten, zoals de afdichtingen in/van een drukspuit, broos kunnen maken. Allemaal met gevolg dat uw spuit gaat lekken of zo beschadigt, dat deze niet meer gemaakt kan worden. 

Niet alle Gloria drukspuiten zijn dus geschikt voor chemicaliën en olie. Om toch een oplossing te bieden heeft  Gloria speciale professionele drukspuiten en handspuiten ontwikkeld. Deze hebben onderdelen die zuurbestendig of oliebestendig zijn. Voor zuren (dus ook azijn) en alkalische middelen is er de CleanMaster lijn. Voor middelen op basis van olie hebben we type 89, type 90, Stratos 5, Pro en Profiline hogedrukspuiten.

Helaas kunt u uit de naam van het product wat u wilt verspuiten, vaak niet opmaken wat de chemische eigenschappen zijn. Dan kunnen wij u helpen om de beste drukspuit te kiezen. Daarvoor hebben we het veiligheidsinformatieblad (MSDS) van dat product nodig. De leverancier van dat product kan u dat verstrekken.