Geen producten (0)

In 5 stappen naar een prachtig gazon

In 5 stappen naar een prachtig gazon

Graszaad-Inzaai is een graszaadmengsel dat zich uitstekend leent voor nieuwe inzaai. Door een uitgekiende raskeuze wordt een gazon verkregen dat zowel robuust als sierlijk is. Graszaad-Inzaai is samengesteld uit speciale soorten Veldbeemgras, Roodzwenkgras en Engels raaigras. 

Graszaad-Inzaai is dus geschikt voor de aanleg van ieder type gazon (zowel speel- als siergazon). De toegevoegde bacteriën zorgen voor een snelle en egale kieming. 

Doseringsadvies: 
250 g voor 12,5 m2, 500 g voor 25 m2 en 1 kg voor 50 m2. 

Gebruiksaanwijzing: 
Zaai van maart tot oktober bij een temperatuur van 15 oC tot 25 oC. De meest optimale perioden zijn maart tot en met juni en augustus tot en met september. 

ECOstyle-tips: 
· Meng het graszaad, eventueel met droog, fijn, wit zand (bijvoorbeeld speelzand). Zo kan het graszaad gelijkmatiger verdeeld worden. 
· Houd de op de verpakking vermelde dosering aan. Te dicht strooien van het graszaad belemmert de kieming. 
· Het gazon verlangt een kalkrijke grond met een zuurgraad (pH) van 5,5-7,0. De zuurgraad van de grond is eenvoudig te meten met de pH-Bodemtest van ECOstyle (indien de pH lager dan 6 is, strooi AZ-kalk bij). 
· Gebruik voor het doorzaaien van kale plekken in alle soorten bestaande gazons Graszaad-Extra.

Een gazon inzaaien in 5 stappen: 
1. Verwijder het aanwezige onkruid en spit de grond ca. 30 cm om. 
2. Egaliseer de grond en rol of loop de grond aan zodat er een stevige toplaag ontstaat. Hark de toplaag enigszins los. 
3. Verdeel het graszaad in twee gelijke hoeveelheden. Zaai één deel in de lengte en het andere deel in de breedte van de door te zaaien oppervlakte. 
4. Het graszaad voorzichtig en niet te diep inharken. Na het inharken het graszaad licht aandrukken. Dit bevordert het ontkiemen van het graszaad. 
5. Afhankelijk van de weersomstandigheden het gazon licht blijven besproeien tot het gras duidelijk opkomt en doorgroeit. 
Let op: voorkom te allen tijde dat de grond gedurende de eerste weken na het zaaien uitdroogt!