Geen producten (0)

Bestrijden van onkruid

Bestrijden van onkruid

Voor de bestrijding van onkruid tussen heesters en bomen kan Ultima worden gebruikt. Ultima werkt alleen op de delen die bladgroen bevatten. Onkruiden bestrijden tussen of onder meerjarige gewassen (bomen en heesters of andere houtige gewassen) is daarom goed mogelijk, indien het blad van deze planten geraakt wordt, zal het blad wel worden aangetast, maar de heester zal zich snel weer herstellen. Onkruiden die zich vestigen tussen en op verhardingen kunnen ook effectief bestreden worden met Ultima

Hoe werkt Ultima? 
De natuurlijke ingrediënten zijn plantaardige vetzuren, geëxtraheerd uit planten. Enkele uren na toediening van Ultima (op de plant gespoten) ontstaat een bruinverkleuring van de bladeren. Deze bruinverkleuring wordt veroorzaakt door het effect van de vetzuren uit Ultima op het blad. De stoffen in Ultima komen overeen met het planteigen materiaal, waardoor de plant deze gewoon opneemt. De opgenomen stof is echter niet waterdicht, waardoor er minuscuul kleine gaatjes in de cellen ontstaan. De plant verliest hierdoor vocht en loopt letterlijk leeg. De plant sterft spoedig af. 
Ultima laat het snelst effect zien bij warm weer, omdat de stofwisseling van de plant dan optimaal is. De worteldruk is dan hoog en de vloeistof stroomt er uit. Ultima werkt direct op de bladeren en indirect op wortels door middel van uitputting. Een deel van de onkruiden zal na enkele weken hergroei vertonen, omdat sterke wortelonkruiden opnieuw kunnen uitlopen. Een tweede bespuiting is veelal voldoende om het wortelstelsel uit te putten. De plant sterft volledig af door uitputting.