Geen producten (0)

Bayer Garden: Muizen bestrijden kun je zelf

Bayer Garden: Muizen bestrijden kun je zelf

Mijdrecht, 13 september 2012 -  Oh nee, daar gaan we weer: krassen op het meubilair, gescheurde pakken etenswaren in de voorraadkast en kapot geknaagde elektrische draden. Uw huis is het doelwit van knaagdieren. Wat te doen? U kunt ze laten lopen, maar dan loopt u het risico op aanzienlijke schade en verspreiding van ziektes. U kunt een bestrijdingsdienst inschakelen, maar dat gaat aardig in de papieren lopen. Ook een kat is niet altijd de oplossing. Wat wél werkt: voorkomen dat  muizen in uw huis komen en ze zelf bestrijden. Dat bestrijden gaat heel gemakkelijk met de Exit Box van Bayer Garden.

Uw keuken is erg in trek bij knaagdieren: daar vinden ze voedsel in kleine warme ruimtes. Ze genieten van het verkennen van laden en kasten, gaan flink te keer en laten een spoor van ravage en uitwerpselen achter. Ook de woonkamer is aantrekkelijk: zachte meubels zijn een perfecte voedingsbodem en van stukjes gordijnstof kunnen ze lekker een nestje bouwen. Niet gek dus wanneer u gaten in uw mooie stoffen meubels en gordijnen ziet.

Muizen zijn goede klimmers. Ze rennen gemakkelijk langs muren en langs leidingen en kabels en komen op alle mogelijke bestemmingen in uw huis. Ook om het huis is het plezierig voor knaagdieren: in garage, schuur of tuin vinden ze vaak voedsel en materiaal om hun nest te bouwen. Muizen zoeken voor hun nest naar vezelig materiaal en knagen aan elektrische kabels. En dat kan kortsluiting en brand veroorzaken!

Online hulp
Sinds kort kunt u online hulp krijgen: www.bayergarden.nl heeft een nieuw online hulpmiddel voor u, om te bepalen waar de muizen zich bevinden. Met dit navigatiesysteem krijgt u een virtuele rondleiding door het huis, waarbij in elke ruimte van het huis informatie is te vinden over de hotspots van de knaagdieren en hoe u dit ongedierte herkent en bestrijdt. Deze locaties variëren van spouwmuren en kussens van de bank in de woonkamer tot de kastjes met etenswaren in de keuken. Daarnaast geeft het navigatiesysteem allerlei tips en adviezen om te voorkomen dat de knaagdieren terugkomen.

Hou ze buiten
Hoe voorkomt u nu dat muizen uw huis binnendringen? Op de eerste plaats door ze buiten te houden. En dat betekent: op zoek gaan naar de kleinste gaten in uw huis. Muizen kunnen zich heel klein maken en kruipen vaak al door een gat van iets meer dan de diameter van een potlood! Dus moet u zelfs de kleinste gaten dichten met materiaal waar de knaagdieren niet  aan kunnen knagen.

Hou het schoon
Als u er voor zorgt dat de dieren geen toegang hebben tot ander voedsel, zullen uw vallen binnen vier weken hun vruchten afwerpen. De dode dieren en uitwerpselen die ze eerder hebben achtergelaten, dient u met beschermende handschoenen vast te pakken en in plastic zakken weg te gooien. Als u vervolgens gaat schoonmaken, gebruik dan een bezem in plaats van een stofzuiger en desinfecteer naderhand de bezem en de vloer. Op die manier weert u schadelijke bacteriën.

Zorg er verder voor dat keuken, vloeren en werkoppervlakken schoon zijn en bewaar voedsel in glazen of metalen containers. Maak regelmatig schoon onder uw oven en wastafel en achter de koelkast. Ja, het is even een klus, maar u voorkomt daarmee wel een boel schade!

Bestrijd ze
Mocht u ondanks perfecte preventieve maatregelen tóch sporen van een muis ontdekken: grijp dan in door de Exit Box van Bayer Garden aan te schaffen. Daarin zitten meerdere producten die elkaar aanvullen en zodoende de kat het werk uit handen nemen. In een uitgebreide folder staat welke maatregelen u kunt nemen en hoe u met neutrale monitoringsblokjes de beesten op kunt sporen, zodat u weet waar u ze moet bestrijden. U gebruikt vervolgens de twee bestrijdingsmiddelen uit de Box: Super Caïd® muizenkorrels en het Frap® lokstation. Deze producten, met beide andere actieve stoffen, voorkomen resistentie bij muizen. Met de bijgeleverde kartonnen voederdoosjes kunnen de bestrijdingsmiddelen veilig worden gebruikt. Gebruik de middelen altijd buiten bereik van kinderen en huisdieren. Mochten de muizen ook op plekken verschijnen waar kinderen en huisdieren komen, dan zitten er twee houten vallen in de Box, die u op die plekken kunt plaatsen.

Bron: www.social.evidentpr-pers.nl