Geen producten (0)
Het artikel is bestelbaar via de link:
Pireco ® Tercol Bodeminsecten vloeibaar 5 liter
 

Pireco ® Tercol Bodeminsecten vloeibaar 5 liter

€ 79,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 66478
EAN code 8717903326930
Omschrijving

Het artikel is bestelbaar via de link: TERCOL BODEMINSECTEN VLOEIBAAR 5 LITER

Gewasverzorging in de landbouw, tuinbouw, moestuin, siertuin en plantsoenen; waar er sprake kan zijn van overlastgevende bodeminsecten en hun larven in alle gewassen. Zoals de larven van de taxuskevers, ritnaalden (koperworm), engerlingen, uienvlieg, aardrups, emelten, schorskevers en stamboorders, spintkevers en prachtkevers. Zonder gebruik van chemische middelen en niet giftig.

Onafhankelijke resultaten bij Ritnaalden blijken zeer positief uit te vallen. Lees hier het resultaat over Tercol bij ritnaalden, een onafhankelijke proef van het Proefstation Zwaagdijk.

Samenstelling:
TERCOL bestaat uit een hoog geconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruidenconcentraten op basis van water. Verkrijgbaar in vloeibare, korrel- en granulaatvorm.

Werking:
TERCOL wordt opgenomen door de wortel van het gewas en door de bodem. Dankzij de aanwezige wortelstimulerende- en gewasverzorgende bestanddelen zullen wortels, bladeren en bodem een verhoogde weerstand en een eigen afweersysteem ontwikkelen. De ingrediënten in het product hebben, naast een bodemverbeterende en een plantversterkende werking, een indirect effect op plagen en ziekten. Bodeminsecten trekken zich terug naar grotere diepte of verdwijnen. Het gewas zal een gezonde groei te zien geven. NB: Om vraat van de Taxuskever (niet de larve dus) aan blad te weren, ook het blad behandelen met Folisec.

Toediening:
TERCOL kan men het beste preventief toedienen; vooral wanneer er in het verleden veel overlast en schade is geweest. Maar ook wanneer er schade en aantasting waargenomen is, kunnen de producten alsnog, op gericht advies, met succes worden toegepast. Voor een optimale werking zijn vochtige omstandigheden een vereiste. Anders is beregenen een noodzaak. Het vloeibare product, op basis van water, kan toegediend worden door middel van aangieten, sproeien, bodem bespuiting en/of injecteren. Het korrel- en granulaatproduct kan uitgestrooid en/of door de bodem gemengd worden.

Naberegenen:
TERCOL heeft een werkingsduur van twee tot vier weken, waarna een vervolgbehandeling noodzakelijk kan zijn (afhankelijk van weersomstandigheden en plaagdruk).

Dosering:
Met TERCOL (L) de bodem bespuiten met een grove nozzle, zodat het middel goed op de grond kan komen. Het product kan, opgelost in water, toegediend worden d.m.v. aangieten, sproeien, spuiten of injecteren. Bij aantastingen van schorskevers en stamboorders dit product 3 keer in een seizoen op de gehele stam spuiten.

Bij lichte aantasting (preventieve toepassing)
1 liter Tercol op 50 liter water voor ca. 1000 m2 

Bij zware aantasting (curatieve toepassing)
2 liter Tercol op 50 liter water voor ca. 1000 m2 

Verpakking: Inhoud 5 liter

Klik hier voor het procuctblad (PDF)

Dit product is ideaal te gebruiken met het onderstaande artikel:

Gloria Prima 5