Geen producten (0)
Het artikel is te bestellen via de link:
Pireco ® Bodeminsecten Vloeibaar 2,5 liter
 

Pireco ® Bodeminsecten Vloeibaar 2,5 liter

€ 39,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 63064
EAN code 8717545540176
Omschrijving

Het artikel is te bestellen via de link: Bodeminsecten Vloeibaar 2,5 liter

Pireco Bodeminsecten werkt preventief in het afweren van verschillende soorten bodeminsecten. Daarbij gaat het om ritnaalden (koperworm), de taxuskever, larven (engerling, emelt), aardrupsen, wortelboorders, rouwvlieg, wortel- kool- en uienvlieg etc. Het wordt opgenomen door de wortels van planten en versterkt op deze manier het afweersysteem. Bodeminsecten mijden dan de plant, zodat ze er niet meer van eten. Hun populatie neemt zo sterk af, waardoor de overlast en schade vanzelf verdwijnt.

Larven zijn dol op wortels

Bodeminsecten zijn (vaak) larven van insecten die wij veel waarnemen, zoals kevers. De kever legt zijn eitjes bij de wortels van de plant. De larven die uit deze eitjes komen, eten het eerste wat ze dan tegenkomen, dus de wortels van deze plant. Hierdoor kan de plant geen vocht en voeding meer opnemen, waardoor de wortels afsterven. Takken worden dan bruin en sterven ook af. Pireco Bodeminsecten maakt de plant onaantrekkelijk voor deze larven, waardoor ze stoppen met eten van de wortels. Hierdoor wordt de schade beperkt. Daarnaast zorgt Pireco ervoor dat de plant weer nieuwe wortels aan gaat maken.

Pireco Bodeminsecten 2,5 liter bestaat uit specifiek werkende kruidenextracten en heeft een preventieve werking in het afweren van bodeminsecten.

Gezond tuinieren en goedgekeurd voor de biologische tuin.

Samenstelling: 
Pireco Bodeminsecten Vloeibaar bestaat uit specifiek werkende (niet toxische) kruidenconcentraten. Veilig voor mens, dier en bijen. 

Werking: 
Pireco Bodeminsecten heeft een indirecte effect bij o.a. ritnaalden (koperworm) de taxuskever, larven (engerling, emelt), aardrupsen, wortelboorders, rouwvlieg, wortel- kool- en uienvlieg etc. in de bodem. Het wordt opgenomen door de wortels van planten en versterkt het afweersysteem. Bodeminsecten zullen de plant mijden en niet meer eten. Hun populatie zal sterk afnemen. Op deze wijze zal de overlast en schade vanzelf verdwijnen.

Toepassing: 
Bruikbaar voor de siertuin, moestuin en kuipplanten d.m.v. aangieten of bodembehandeling (zie toediening). Eetbare gewassen kunnen gewoon geconsumeerd worden. 

Toediening: 
Schudden voor gebruik. Behandelen vanaf maart. Na 4 weken herhalen. 

Aangieten: 
Eerst de aarde oppervlakkig loskrabben. 25 ml. Pireco oplossen in 10 liter water (voor 10 m²) en de grond begieten. Hierna “naregenen” met ruim water (10 mm). 

Bodembehandeling: 
50 ml. Pireco oplossen in 2,5 liter water en toedienen in de grond bij de haarwortels van de plant. Maak met een steel gaatjes van ca. 15 cm. diep (10 stuks per m² worteloppervlak). Giet hierin ca. 250 ml. oplossing en maak de gaatjes weer dicht. 

Verpakking: 
2500 ml in handige doseerflacon.

Specificaties:

  • Goedgekeurd voor de biologische tuin
  • Niet giftig voor plant, dier en mens
  • Op basis van kruidenconcentraat

Dit product is ideaal te gebruiken met het onderstaande artikel:

Gloria Prima 5