Geen producten (0)
Het artikel is te bestellen via de link:
50% korting
Grashuis voor vogels
 

Grashuis voor vogels

€ 9,95 € 4,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 63076
EAN code 4018653216569
Omschrijving

Het artikel is te bestellen via de link: Grashuis voor vogels

Grashuis voor vogels is een natuurlijke schuilplaats voor kleine vogels.

Het grashuis kan opgehangen worden, bestaat uit natuurlijk, droog gras en is vrij van gevaarlijk draad of plastic onderdelen.

Het belang van een grashuis voor vogels

Alles in de natuur is in evenwicht. Ook de insecten en de vogels zijn met elkaar in evenwicht. Alarmbellen dus als we zien dat ergens de aantallen vogels of insecten ineens schrikbarend afnemen.

Waarom zijn vogels zo belangrijk? Vogels eten slakken en andere schadelijke insecten. Ook hebben zij een rol bij de bestuiving van bloemen en planten. We denken bij bestuiving sneller aan bijen en vlinders, maar ook vogels zijn bestuivers van bloemen en planten. Daarnaast poepen ze de zaden uit bessen die ze eten gewoon weer uit, want die kunnen ze niet verteren. Zo brengen ze planten terug naar plekken waar ze zijn verdwenen. Ook zijn vogels goed voor onze gezondheid. Het horen of zien van vogels in tuin of natuur helpt het herstel na stress en ziekte.

Een vogelhuis of nest zorgt voor een comfortabel en warm huis. Het is gemaakt van gedroogd gras en is een echt toevluchtsoord voor passerende vogels in de winter en de zomer. Het is veilig voor kleine dieren en zeer duurzaam in gebruik.

Een vogelhuis kan aan bomen, dakoppervlakken en muren worden opgehangen. Het is ook uitstekend geschikt als decoratie.