Geen producten (0)
Het artikel is uitverkocht
Boomcleaner tegen insecten Luxan 1 liter
 

Boomcleaner tegen insecten Luxan 1 liter

€ 23,95 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode 125180
EAN code 8711957000501
Omschrijving

Luxan Boomcleaner is samengesteld uit zepen die een prima werking hebben op de diverse overwinteringstadia van tal van insecten en mijten. Het middel wordt in de winter en tijdens het vroege voorjaar toegepast, bij vorstvrij en sneldrogend weer, als alle knoppen nog in rust zijn. Het beste resultaat wordt verkregen door het middel toe te passen als de temperaturen overdag tot boven de 10°C stijgen. De behandelde bomen en struiken zullen het nieuwe seizoen verlost van plaaginsecten kunnen ingaan. Door de specifieke werking van het middel is resistentie niet mogelijk. Luxan Boomcleaner bestrijdt de eerste golf aan schadelijke insecten voordat nuttige insecten zich ten volle ontwikkelen. Bovendien bevinden de nuttige insecten zich op het moment van behandeling op plaatsen waar Luxan Boomcleaner geen effect heeft. Dit middel heeft als gunstige nevenwerking dat het bomen reinigt van aanslag.

GEBRUIKSAANWIJZIGING Luxan Boomcleaner dient verdund met water te worden verspoten. Zorg ervoor dat de stam en de takken goed ’ingewassen’ worden met de spuitoplossing. Bespuit daarom krachtig tot het afdruipstadium waarbij vooral aandacht dient te worden geschonken aan die delen waar insecten zich schuil kunnen houden. Spuit op een zodanig tijdstip van de dag dat het gewas voor de avond droog is. Voor een optimaal eindresultaat dient de dagtemperatuur minimaal 10°C te zijn.

ATTENTIE Bij appel en peer kan Luxan Boomcleaner worden ingezet tot en met het ontvouwen van het eerste klusterblad. In perzik niet spuiten na half januari. In overige gewassen kan worden gespoten tot het schuiven van de eerste knoppen. FRUITGEWASSEN; APPEL, PEER, KERS, PERZIK, PRUIM ter bestrijding van eieren en andere overwinterende stadia van o.a. appelbladvlo, perenbladvlo, bladluizen, bloedluizen, schild en dopluizen en de kleine wintervlinder.

Dosering in perzik: 53 ml per liter water (niet toepassen na eind januari i.v.m. schadekansen) Dosering in appel tegen schildluis: 81 ml per liter water Dosering overige toepassingen: 64 ml per liter water BESSEN; RODE, WITTE EN ZWARTE BESSEN, KRUISBESSEN, BRAMEN EN FRAMBOZEN IN DE VOLLEGROND ter Dosering: Perzik: 53 ml per liter water Appel tegen schildluis: 81 ml per liter water Overige toepassingen: 64 ml per liter water bestrijding van eieren en andere overwinterende stadia van o.a. bladluizen, schild en dopluizen, bontebessenvlinder, bessenspruitvreter, frambozencicade, frambozengalmijt, frambozenspruitvreter en kruisbessenspintmijt. Dosering: 64 ml per liter water

BOOMKWEKERIJGEWASSEN; BLADVERLIEZENDE HEESTERS ter bestrijding van eieren en andere overwinterde stadia van o.a. bladluizen, dop, schild en wolluizen, sparrenluizen, galmijten, bladvlooien, kleine wintervlinder, bontebessenvlinder en jeneverbesmot. Dosering: 64 ml per liter water Opmerkingen: Niet toepassen op Chamaecyparis obtusa en haar cultivars en niet op Juniperus Virginiana ‘’Canartii’’, ‘’Glauca’’ en ‘’Schottii’’ en gele cultivars en andere coniferen. Niet spuiten op vaste planten of andere kruidachtige gewassen. Vroegwerkende gewassen zoals Buxus, Ilex, Picea en Taxus in december/begin januari behandelen. Bij laat werkende gewassen kan als regel tot maart/half april worden gespoten, zolang deze volledig in rust zijn. De toepassing op bladdragende heesters en coniferen is volledig voor eigen risico.

WETTELIJK GEBRUIKSVOORSCHIRFT Volgens de Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen (RUB) uitsluitend te gebruiken voor bestrijding van insecten en mijten op planten.

Werkzame stof: Zepen

Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Dit product is ideaal te gebruiken met het onderstaande artikel:

Gloria Prima 5