Geen producten (0)
Het artikel is niet meer leverbaar
Neo-conserviet Luxan 250 gram
 

Neo-conserviet Luxan 250 gram

€ 9,95 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode 116518
EAN code 8711957002444
Omschrijving

Neo-Conserviet® kan worden toegepast om het uitlopen (kiemen) van aardappelen tijdens de winteropslag te voorkomen. Om de aardappelen zo goed mogelijk te kunnen behandelen dienen ze schoon, droog en zoveel mogelijk vrij van de grond te zijn. De schil moet enigszins afgehard zijn en zieke en beschadigde knollen moeten vooraf worden verwijderd. 

Gebruiksaanwijzing
Bij het los, in kisten of in zakken bewaren van de aardappelen laagje voor laagje zodanig bepoederen, dat de benodigde hoeveelheid gelijkmatig over de gehele partij wordt verdeeld.

Dosering:
100 tot maximaal 150 gram Neo-Conserviet® per 100 kg aardappelen, afhankelijk van de variëteit, de bewaarsomstandigheden (o.m. temperatuur) en de gewenste bewaartermijn (3 tot 9 maanden). 

Attentie
Toepassen voordat de aardappelen beginnen te kiemen. Een partij aardappelen niet vaker dan éénmaal behandelen. Kiemremmingsmiddelen op basis van chloorprofam kunnen bij toepassing direct na de oogst scholbrand veroorzaken bij rassen die hiervoor gevoelig zijn (bijvoorbeeld dunschillige rassen) en aardappelen die onvoldoende zijn afgehard. Tevens is er door vertraagde wondheling groter kans op het ontstaan van bewaarziekten (o.a. poederschurft).

Om Schilbrand en de kans op bewaarziekten en andere schadelijk neveneffecten te verminderen dient o.a. rekening te worden gehouden met de volgende zaken: - de te behandelen aardappelen moeten droog en vrij van aanhangende grond zijn.

  • de schil moet afgehard zijn. 
  • zieke en beschadigde knollen moeten vooraf verwijderd worden. 

Pootaardappelen, zaden of andere plantendelen, bestemd voor vermeerdering, mogen nooit in aanraking komen, direct of via dampwerking, met chloorprofarm (ook niet via verontreinigde ruimten, kisten of apparatuur) omdat schade aan de kiem kan worden toegebracht. 

Werkzame stoffen: Chloorprofam

Gehalte: 0,5%

Verpakking: 250 gram, voldoende voor ca. 125 kg aardappelen

Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.