Geen producten (0)
Het artikel is bestelbaar via de link:
MossKade 10 liter (concentraat)
 

MossKade 10 liter (concentraat)

€ 149,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 8718564160024
Omschrijving

Het artikel is bestelbaar via de link: 10 LITER (CONCENTRAAT) TEGEN LEVERMOS, MOS (OOK IN HET GAZON), KORSTMOS EN ALGEN

MossKade® is een effectieve en natuurvriendelijke wijze voor het verwijderen van levermos, mos (ook in het gazon), korstmos en groene aanslag (algen).

Levermos verwijderen
Levermossen zijn typen bladmossen, waarvan vele ondersoorten bestaan. Deze mossen hebben geen vatenstelsel of wortelstelsel zoals planten. Deze verschillen zorgen ervoor dat MossKade® wel levermos, overige mossen en algen bestrijdt en planten niet aantast of nauwelijks. Bij gebruik op jonge planten en stekjes kan bij hogere concentraties, felle zon en hogere temperaturen wel bladschade ontstaan. Daarom moet altijd een proefbespuiting worden uitgevoerd.

Groene aanslag verwijderen 
Op dezelfde wijze waarop levermos wordt bestreden, kan ook groene aanslag op steen, beton en hout worden verwijderd. Het voordeel van gebruik op een zuigende ondergrond, is dat de nawerking veel langer is. Hoe meer MossKade® wordt gebruikt, hoe langer de werking. Voor een optimale werking adviseren we ons doseringschema aan te houden.

Na gebruik moet de spuit goed worden gereinigd, om verstoppingen te voorkomen. Inborstelen van tegels en hout werkt ook erg goed. In dat geval kan een oplossing van 1:10 worden gebruikt. Na een gelijke verdeling over het oppervlak raden we aan na te borstelen of bezemen. Op houten oppervlakken, zoals houten tuinmeubelen en schuttingen, is het licht uitvegen met een handstoffer erg effectief.

Samenstelling en werking
De ingrediënten van MossKade® bestaan uit levensmiddelen die gezamenlijk een coating vormen. Deze coating is essentieel voor de fysieke bestrijding van mossen en algen. Aangezien de afzonderlijke ingrediënten van MossKade® geen directe werking hebben op groene aanslag of mossen en er geen sprake is van een biologisch of chemische werking, is MossKade® geen biocide (Verklaring Ministerie Inspectie Leefomgeving en Transport, d.d. 14 februari 2012, Kenmerk 20120007133-CBE). Om die reden heeft MossKade® geen toelatingsnummer als biocide nodig.

Verpakking: Inhoud 10 liter concentraat, voldoende voor 1000-1200 m2

Gebruiksaanwijzing MossKade® (PDF)

Dit product is ideaal te gebruiken met het onderstaande artikel:

Gloria Prima 5