Geen producten (0)
Geen producten (0)
Het artikel is te bestellen via de link:
Pireco ® Bodem Aaltjes Vloeibaar 2,5 liter
 

Pireco ® Bodem Aaltjes Vloeibaar 2,5 liter

€ 39,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 63065
EAN code 8717545540213
Omschrijving

Het artikel is te bestellen via de link: Bodem-Aaltjes Vloeibaar 2,5 liter

Pireco Bodem-Aaltjes werkt preventief in het afweren van verschillende soorten bodem-aaltjes. Het product werkt indirect bij o.a. Rozen-aaltjes (rozenmoeheid) en Wortelknobbelaaltjes in de bodem. Het werkt ook preventief bij het Maiswortelknobbelaaltje, Cystenaaltjes en Bladaaltjes. De wortels van planten nemen het product op, waardoor het afweersysteem zich versterkt. Op deze manier mijden Bodem-aaltjes de plant, wat er voor zorgt dat ze er niet meer van eten. Hun populatie zal sterk afnemen, zodat de overlast en schade vanzelf verdwijnt.

Wat zijn eigenlijk bodemaaltjes?

‘Bodemaaltjes’, nou niet meteen een probleem wat snel te herkennen is. Vaak verwelkt een plant of wordt deze bruin. Dit kan het gevolg zijn van (slechte) bodemaaltjes. Bodemaaltjes zitten bij de wortels van de plant. Ze zuigen dan de sappen op die van de wortel naar de plant boven de grond gaan. Hierdoor krijgen delen van de plant niet genoeg voeding, waardoor de plant slecht groeit of in het ergste geval zelfs afsterft. Het is daarom ook verstandig om (als een plant gedeeltelijk bruin wordt of afsterft) bij de wortels van de plant te kijken of daar het probleem zit. Bodemaaltjes zorgen vaak voor knobbeltjes aan de wortels, waardoor de sapstroom wordt geblokkeerd. Deze knobbeltjes zijn vaak goed te zien.

Pireco Bodem-Aaltjes 2,5 liter vloeibaar bestaat uit een hoog geconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruidenconcentraten en heeft een preventieve werking op het afweren van bodem-aaltjes.

Gezond tuinieren en goedgekeurd voor de biologische tuin

Samenstelling:
Pireco Bodem-Aaltjes Vloeibaar bestaat uit specifiek werkende (niet toxische) kruidenconcentraten. Veilig voor mens, dier en bijen.

Werking:
Pireco Bodem-Aaltjes heeft een indirect effect bij o.a. Rozen-aaltjes (rozenmoeheid) , Wortelknobbelaaltje, Maiswortelknobbelaaltje, Cystenaaltjes, Bladaaltjes e.d. in de bodem. Het wordt opgenomen door de wortels van planten en versterkt het afweersysteem. Bodem-aaltjes zullen de plant mijden en niet meer eten. Hun populatie zal sterk afnemen. Op deze wijze zal de overlast en schade vanzelf verdwijnen.

Toepassing:
Bruikbaar voor de siertuin, moestuin en kuipplanten d.m.v. aangieten of bodembehandeling (zie toediening). Eetbare gewassen kunnen gewoon geconsumeerd worden.

Toediening:
Schudden voor gebruik. Behandelen vanaf maart (of tijdens het verplanten van bijv. rozen). Na 4 weken herhalen.

Aangieten:
Eerst de aarde oppervlakkig loskrabben.
50 ml. Pireco oplossen in 2,5 liter water (voor 25 m²) en de grond begieten. Hierna “naregenen” met ruim water (10 mm.).

Bodembehandeling:
50 ml. Pireco oplossen in 2,5 liter water en toedienen in de grond bij de haarwortels van de plant. Maak met een steel gaatjes van ca. 15 cm. diep (10 stuks per m² worteloppervlak). Giet hierin ca. 250 ml. oplossing en maak de gaatjes weer dicht.

Verpakking: 
2500 ml in handige doseerflacon.

Specificaties:

  • Goedgekeurd voor de biologische tuin
  • Niet giftig voor plant, dier en mens
  • Op basis van kruidenconcentraat

Dit product is ideaal te gebruiken met het onderstaande artikel:

Gloria Prima 5