Geen producten (0)
Geen producten (0)
Het artikel is te bestellen via de link:
Pireco ® Aardappelziekte Vloeibaar 2,5 liter
 

Pireco ® Aardappelziekte Vloeibaar 2,5 liter

€ 59,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 63061
EAN code 8717545548875
Omschrijving

Het artikel is te bestellen via de link: Aardappelziekte Vloeibaar 2,5 liter

Pireco Aardappelziekte (of Phytophthora genoemd) heeft een indirect effect bij aantastingen van Phytophthora op aardappelen en tomaten.

Wat is Aardappelziekte of Phytophthora?

Het woord Phytophthora is afkomstig van het Griekse woord Phyton (plant) en Phthora (destructie) samen dus plantvernietiger. Phytophthora is een plantziekte, veroorzaakt door een organisme die erg lijkt op een schimmel. Phytophthora wordt ook wel waterschimmel genoemd. Als een plant meer dan 8 uur in het water staat met warm weer is deze vatbaar voor deze schimmel. Op het blad en de stengel komen eerst bruine vlekken en daarna wordt de knol aangetast. Voor een goede en rijke oogst van de aardappelen is het van belang dat de plant in goede conditie is. Hierdoor is de plant minder vatbaar voor bijvoorbeeld Phytophthora. Daarnaast zal een gezonde plant die vitaal is zorgen voor een grotere opbrengst.

TIP! Wil je besmetting door Phytophthora voorkomen, verbrand dan na de oogst het loof van de plant. Anders kunnen eventuele sporen van Phytophthora via compost weer in de bodem terecht komen.

Pireco Aardappelziekte 2,5 liter heeft een indirect effect bij aantastingen van Phytophthora op aardappelen en tomaten.

Veilige kruidenconcentraten

Pireco Aardappelziekte bestaat uit specifiek werkende, niet toxische kruidenconcentraten en is veilig voor mens, dier en milieu. Het middel wordt opgenomen door de bladeren van de plant en versterkt het afweersysteem. Phytophthora wordt in de ontwikkeling geremd en voorkomen. Goedgekeurd voor de biologische tuin.

Gebruiksaanwijzing:
Het middel is te gebruiken in de moestuin op aardappel- en tomatenplanten door middel van het spuiten over de planten. De aardappelen en tomaten kunnen gewoon geconsumeerd worden.

Schudden voor gebruik.

Dosering:
25 ml Aardappelziekteconcentraat oplossen in 5 liter water voor 10 m2.
Bovenzijde en onderzijde van de bladeren van de plant goed raken. Voor een optimale werking zijn droge omstandigheden een vereiste zodat bladopname kan plaats vinden. Belangrijk is bewolkt weer waarbij het minimaal 6 uur droog blijft. Niet spuiten boven 25º C.

Aardappelen: na opkomst als de plant ca. 20 cm hoog is de bladeren bespuiten. Herhaal iedere twee weken tot het loof begint af te sterven.

Tomaten: na inplanten als de plant ca. 20 cm hoog is de bladeren bespuiten.
Herhaal iedere twee weken tot het einde van het seizoen.

Verpakking:
2500 ml in handige doseerflacon.

Specificaties:

  • Goedgekeurd voor de biologische tuin
  • Niet giftig voor plant, dier en mens
  • Op basis van kruidenconcentraat

Dit product is ideaal te gebruiken met het onderstaande artikel:

Gloria Prima 5