Geen producten (0)
 

Gazon AZ Ecostyle met RhizaMax® 5 kg

€ 19,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 1113060
EAN code 8711731130608
Omschrijving

Gazon-AZ is een 100% natuurlijke meststof voor een prachtig, diepgroen gazon. De voedingsstoffen komen snel vrij en hebben een werkingsduur van 4 maanden. Gazon-AZ is verrijkt met micro-organismen voor een luchtige, gezonde bodem met een opvallend dichte grasmat. Hierdoor krijgen mos en onkruid minder kans. Tevens zorgen bacteriën ervoor dat het gemaaide gras en het mos worden omgezet in waardevolle humus en voeding voor het gras. Het opvangen van grasmaaisel is niet meer nodig.

De unieke voordelen van Gazon-AZ:

 • Heeft een indirecte werking tegen mos
 • Grasmaaisel kan blijven liggen en wordt door micro-organismen verteerd
 • Te strooien bij elk weertype zonder risico op verbranding

De Mycorrhiza-schimmel
Vanaf 2005 is Gazon-AZ verrijkt met een speciaal soort bodemleven, de zogenaamde Mycorrhiza. Deze schimmels verbinden de plant en de bodem aan elkaar. Letterlijk wordt de koppeling tussen plantaardig weefsel en bodemdeeltjes door deze schimmels verzorgd. 

In de natuur leven vele soorten Mycorrhiza-schimmels. Ze leven met bijna alle verschillende soorten planten samen. Voor gras is een goede bezetting van de graswortels met Mycorrhiza een vereiste om op lange termijn grasvelden in stand te houden. Vandaar dat ECOstyle na intensief onderzoek een sporenvormende Mycorrhiza-soort toegevoegd heeft aan haar meststof. Hoe werkt dit nu precies? 

De schimmel groeit aan de voorzijde door deling en boort zich hierbij door de bodem heen. Op deze manier neemt de schimmel uit de bodem vocht en mineralen op. Met de achterzijde is de schimmel in de wortel van een plant verankerd voor de opname van energie. De sapstroom van de plant wordt hiervoor gebruikt. Dit samenlevingsproces (symbiose) heeft voor de schimmel een zeer grote waarde. Ook voor de plant is deze samenwerking van groot belang. In ruil voor een klein gedeelte van de energie die de plant uit de zon haalt, geeft de schimmel water en mineralen aan de plant. Ook zorgt de schimmel ervoor dat andere plantensoorten zich niet goed kunnen vestigen en levert ze de stoffen die de directe omgeving van de wortel vrij houden van ziekteverwekkers. 

De Mycorrhiza-schimmels zorgen voor een maximaal resultaat bij het bemesten van het gazon met het nieuwe Gazon-AZ. Om die reden hebben we deze wortelactivator de naam RhizaMax gegeven; met Mycorrhiza-schimmels een maximaal resultaat. Met RhizaMax-wortelactivator krijgt het gazon meer voedingsmineralen waardoor de bemesting efficiënter is. Er wordt in totaal een vergroting van het worteloppervlak bereikt met factor 10! De wortels van het gras groeien breder uit en dieper weg en door dit vergrote worteloppervlak is het gras beter in staat voedingsstoffen uit de bodem te halen. Het gazon zal hierdoor minder gevoelig zijn voor droogte en vorst. Verdere voordelen zijn de indirecte onkruidbestrijding en het feit dat het gazon gezonder is. 
Kortom: Met Gazon-AZ hadden we het product dat een perfecte bemesting verzorgde in combinatie met microbiële stikstoflevering en het unieke oppervlaktecomposteren waardoor mosvorming voorkomen werd. Hieraan hebben we de voordelen van de Mycorrhiza gekoppeld; het gras is veel beter bestand tegen droogte, het onderdrukken van onkruidontwikkeling en het verminderen van ziektes.

Gazon-AZ met RhizaMax®-wortelactivator:

 • verhoogt de weerstand tegen vorst en droogte
 • vergroot het wortelgestel van het gras
 • zorgt voor een extra dicht gazon

Gewaarborgde samenstelling:

Meststof
Samengestelde organische meststof NPK 9-3-5 waarin micro-organismen gemengd zijn.

 • 9% Stikstof totaal (N) volledig organisch gebonden, voortkomend uit vedermeel, beendermeel, vinasse en cacaodoppen
 • 3% Fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat
 • 5% Kaliumoxide (K2O) oplosbaar in water
 • 65% Organische stof voortkomend uit vedermeel, beendermeel, vinasse en cacaodoppen
 • Bacteriën (Bacillus sp) 10 exp. 6 kiemen/gram
 • Schimmels (Mycorrhizae) 15 sporen/gram

Gebruiksaanwijzing:
Gazon-AZ gelijkmatig over het gazon verdelen. Sproeien is niet noodzakelijk, maar versnelt het resultaat wel. Twee tot drie* maal per jaar bemesten is voldoende voor een prachtig resultaat. Strooi, voor een gelijkmatige verdeling, kruislings in twee beurten. 

*Op minder rijke (zand)gronden is het raadzaam om de tweede bemesting van Gazon-AZ te verdelen over twee strooibeurten. 

Bemesting:
algemeen: 2 x per jaar volgens aangegeven dosering. 
minder rijke (zand)gronden: 3 x per jaar volgens aangegeven dosering.

Doseringsadvies:
Algemeen: 1e bemesting 1 kg/10 m2
2e bemesting: 1 kg/10 m2

Minder rijke (zand)gronden: 1e bemesting 1 kg/10 m2
2e bemesting: 0,5 kg/10 m2
3e bemesting: 0,5 kg/10 m2

Gazon-AZ is onbeperkt houdbaar, mits droog bewaard.

Voor optimaal gebruik van dit product, heeft Ecostyle het 7-stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan helpt u de juiste stappen te nemen, het hele seizoen rond!

Verpakking: 5 kg, voldoende voor ca. 50 m2

7 stappenplan Ecostyle

 

Ook interessant