Geen producten (0)

Veilig en vertrouwd online kopen bij Tuinierdier.nl!

Deze webwinkel is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk:
Tuinierdier.nl is aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk

De Stichting Webshop Keurmerk is sinds 2001 dé brancheorganisatie van thuiswinkels die de producten en diensten voornamelijk via internet aanbieden. De bij het Nederlandse Webshop Keurmerk aangesloten winkels staan onder onafhankelijk toezicht van de Stichting. De Stichting Webshop Keurmerk beoogt consumenten te beschermen tegen ondeugdelijke webwinkels en/of thuiswinkels.

Op 17 april 2008 heeft Webshop Keurmerk de keurmerkentoets van het Ministerie van Economische Zaken ondergaan. De toets is uitgevoerd door de Raad voor Accreditatie.

Per 1 juli 2012 zijn wij aangesloten bij de Stichting Geschillen Commissie met een eigen Geschillencommissie Webshop, geheel onafhankelijk van de Stichting Webshop Keurmerk. Daarmee genieten wij de erkenning van de Consumentenbond en de SGC. Tevens biedt de Stichting per 1 juli 2012 een nakomingsgarantie ten aanzien van uitspraken van de SGC.

In deze toets wordt gekeken of een keurmerk, en de manier waarop het keurmerk wordt verleend, wel betrouwbaar is. De betrouwbaarheid wordt uitgedrukt met een rapportcijfer, op de schaal van 1 tot 10. Het webshop Keurmerk heeft een 10 gekregen. (klik hier voor de rapportage)

Een betrouwbaar keurmerk betekent:

  • dat alleen de keurmerkeigenaar bepaalt wie zijn keurmerk op een product of dienst mag voeren
  • dat duidelijk is waar het keurmerk voor staat
  • dat duidelijk is waar een product of dienst aan moet voldoen om het keurmerk te mogen voeren en dat het keurmerk controleert of een product of een dienst dat een keurmerk voert wel echt voldoet aan die eisen
  • dat gecontroleerd wordt of al die informatie over een keurmerk wel openbaar is, dus gemakkelijk te vinden voor u als consument.

De keurmerktoets geeft geen oordeel over de eisen die aan een product of dienst worden gesteld.

Kijk voor meer informatie op www.consuwijzer.nl

In tegenstelling tot sommige andere keurmerken is Webshop Keurmerk onafhankelijk en alle aangesloten webwinkels beogen de belangen van de consumenten zo goed mogelijk te behartigen.

Het Webshop Keurmerk werd opgericht op het moment dat de Consumentenbond bekend maakte de activiteiten met betrekking tot het Webtrader-logo te beëindigen. Veel webwinkels die na de uitvoerige screeningsprocedure het Webtrader-logo op de website mochten gebruiken, besloten zich aan te sluiten bij het Webshop Keurmerk. De door het Webshop Keurmerk gehanteerde voorwaarden zijn dan ook gebaseerd op de eerder door de Consumentenbond gehanteerde voorwaarden. Om de onafhankelijkheid te waarborgen is het beheer ondergebracht in de Stichting Webshop Keurmerk.  

De bij de Stichting Webshop Keurmerk aangesloten winkels zijn verplicht te voldoen aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en aan de Keurmerk-code. De Stichting Webshop Keurmerk stelt zich mede ten doel het vertrouwen van consumenten ten aanzien van internetaankopen, per telefoon, catalogus en post te vergroten.

Vergelijk.nl - 2008-12-04:
90% online shoppers vindt keurmerk webshop belangrijk

Utrecht, 4 december 2008 – AD, De Telegraaf, Computer Idee, Molblog, Nu.nl, Trouw, Twinkle:  Ruim 90 procent van de consumenten hecht waarde aan een keurmerk voor webshops. Tevens vindt 68 procent het keurmerk Thuiswinkel Waarborg het meest betrouwbaar. Dit blijkt uit het keurmerkonderzoek van product- en prijsvergelijker Vergelijk.nl in opdracht van consumentenmagazine Check onder 1425 respondenten.

De belangrijkste reden voor een keurmerk is, zo blijkt uit het onderzoek, dat het een stukje vertrouwen geeft. Ben Kerkhof, directeur Vergelijk.nl: ‘Consumenten vinden het prettig dat ze ergens kunnen aankloppen als er iets mis gaat met de bestelling. Echter, niet alle keurmerken zijn even betrouwbaar. Sterker nog, er zijn momenteel zoveel keurmerken dat de consument door de bomen het bos niet meer ziet.’ Naast het belang van een keurmerk hechten de online shoppers veel waarde aan elkaars mening. Ze lezen winkelbeoordelingen van andere consumenten voor ze het product al dan niet aanschaffen.

Wirwar aan keurmerken
In 2008 zijn er drie nieuwe keurmerken bij gekomen: DigiKeur, MKB Keurmerk en Thuiswinkel Keurmerk. Dit terwijl reeds vier keurmerken bekend waren: mkbOK, Qshops, Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk. Kerkhof: ‘Er zijn helaas geen regels waaraan de keurmerken moeten voldoen. Gelukkig is op 15 oktober 2008 wel de wet Oneerlijke Handelspraktijken in werking getreden. Daarmee kan de overheid actief misleidende keurmerken aanpakken. Ook ontwikkelde ConsuWijzer een keurmerkentoets. Nadeel is dat het keurmerk zelf het initiatief moet nemen om aan de toets deel te nemen. We adviseren consumenten dan ook altijd te letten op meer dan alleen het keurmerk. Controleer bijvoorbeeld of de webshop veilige betaalmogelijkheden zoals iDEAL heeft. Daarbij is het goed om te weten dat je bij webwinkels met een Thuiswinkel Waarborg vanaf 1 januari 14 dagen bedenktijd hebt. Je kunt je product binnen deze periode dus nog terugzenden.’

Meest betrouwbaar
Na een beoordeling van onder meer de algemene voorwaarden en het uittreksel van de Kamer van Koophandel concludeert Vergelijk.nl dat Webshop Keurmerk en Thuiswinkel Waarborg betrouwbaar zijn. Qshops en mkbOK zitten in de middenmoot. Kerkhof verklaart: ‘Webshop Keurmerk springt eruit omdat zij een stichting zijn. Daarnaast hebben de aangesloten winkels geen enkele band met het bestuur van de Stichting Webshop Keurmerk, waardoor ze echt onafhankelijk kunnen zijn. Thuiswinkel Waarborg heeft te maken met de problematiek van een vereniging. DigiKeur, MKB Keurmerk en Thuiswinkel Keurmerk moeten zichzelf nog bewijzen.’

Tuinierdier.nl is aangesloten bij BesteWebwinkels.com

Zij doen hun uiterste best om u een zo betrouwbaar en volledig mogelijk overzicht te bieden van webwinkels in Nederland op gebied van woon- en tuinaccessoires en cadeau artikelen. Vanzelfsprekend zijn ze hierbij sterk afhankelijk van de aangemelde winkels, uitsluitend aangemelde winkels kunnen worden geplaatst. Zij zijn kritisch welke winkels zij opnemen. Alleen de beste en professionele websites met goede algemene voorwaarden en klantervaringen worden toegelaten.Zo weet u zeker dat u met goede webshops zaken doet! Het gaat hier niet om grote bekende winkelketens, maar om de kleinere zelfstandige webwinkels.

Tuinierdier.nl is aangesloten bij BesteWebwinkels.com

Tuinierdier.nl is aangesloten bij het Hoofdbedrijfschap Detailhandel

 Tuinierdier.nl is aangesloten bij het Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Tuinierdier.nl is aangesloten bij Thuisvergelijken.nl

Tuinierdier.nl is aangesloten bij Thuisvergelijken.nl

Tuinierdier.nl is aangesloten bij Shopwiki.nl

Tuinierdier.nl is aangesloten bij Shopwiki.nl

Tuinierdier.nl is aangesloten bij Beslist.nl

Tuinierdier.nl is aangesloten bij Beslist.nl

Tuinierdier.nl is aangesloten bij Dagaanbiedingen.nl

Tuinierdier.nl is aangesloten bij Dagaanbiedingen.nl

Tuinierdier.nl is aangesloten bij webshoppen.nl

Tuinierdier.nl is aangesloten bij webshoppen.nl

Tuinierdier.nl is aangesloten bij Shop online Shop

Tuinierdier.nl is aangesloten bij Shop online Shop

Tuinierdier.nl is aangesloten bij ShopMania

Bezoek Tuinierdier.nl op ShopMania