Geen producten (0)

Houd uw haag gezond!

Houd uw haag gezond!

Snoeien 
Als de haag geplant is, kunt u deze bijknippen en aftoppen. Zorg ervoor dat een haag niet te breed en te hoog wordt, anders wordt hij kaal van binnen. Een goed gesnoeide haag is smal van boven en wordt breder naar onderen toe. Zo krijgt het onderste gedeelte van de haag ook voldoende licht.

Bemesten 
Goede bemesting is belangrijk voor een haag omdat de struiken dicht op elkaar staan en daarom veel van de grond vragen. Ook de planten in de border of het gazon bij de haag kunnen daarom extra voeding gebruiken. Hagen-AZ bevat alle belangrijke voedingsstoffen voor alle soorten hagen en zorgt voor een dichte, volle haag. De meststof is verrijkt met bacteriën en schimmels die de wortelgroei stimuleren. U verdeelt de meststof gelijkmatig over de grond en harkt licht in. Dat is alles. Voor een prachtige haag bemest u aan het begin en aan het einde van het groeiseizoen, dus in het voorjaar en aan het einde van de zomer. 

Eerste hulp
Een te ver uitgegroeide haag is alleen maar op te knappen door rigoureus te snoeien. Zieke en zwakke planten vervangt u door nieuwe. Als de haag gele bladeren of bruine naalden krijgt, heeft deze een tekort aan stikstof, magnesium, ijzer of kalk. Bladgroen-Plus is een natuurlijke meststof die deze tekorten weer aanvult en zorgt voor een snel herstel van de planten. 

(Bron: Ecostyle)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Meer over cookies »