Geen producten (0)

Bayer Garden: Win de oorlog tegen wespen

Bayer Garden: Win de oorlog tegen wespen

Mijdrecht, 4 september 2012 - Van de zomer moet je genieten. Lekker picknicken in het park, leuke feestjes vieren met de kinderen, gezellig barbecueën met vrienden. En dan is niets irritanter dan dat het genieten bruut wordt verstoord door wespen! Het zijn de naarste insecten die er zijn. Vaak is er wel een stoere kerel in de buurt die de wesp zo vanuit de lucht knock-out slaat. Maar wat nu als die niet in de buurt is? Gelukkig zijn er simpele tactieken voorhanden.

Op zich is het niet zo moeilijk om wespen te weren. Met boerenverstand kom je een heel eind. Sluit vuilnisbakken goed af en laat geen (met name zoete) etenswaren of dranken slingeren. Dek eten goed af met folie en ruim gemorst eten en drinken snel op. Als u fruitbomen heeft, ruim dan regelmatig alle gevallen vruchten op.

Wespenval
Daarnaast kunt u van een rechte plastic fles gemakkelijk een boobytrap maken tegen wespen: u knipt het bovenste deel van de fles (ongeveer een derde) af en gebruikt zowel het onderste als het bovenste deel voor de wespenval. In het onderste deel doet u een zoete vloeistof. Vervolgens zet u de flessenhals omgekeerd op de bodem, als een trechter. De wespen zullen de trechter invliegen, waar ze vervolgens niet uit kunnen komen. Ze verdrinken in de zoete vloeistof.

Nesten verwijderen
Zoals vaker het geval is: u kunt natuurlijk het beste het probleem bij de wortels aanpakken. En in dit geval zijn die wortels het wespennest. De nesten zijn vaak goed verborgen, onder de grond of achter een muur, waarbij alleen de ingang zichtbaar is. Ook in spouwmuren en in daken zitten vaak wespennesten. Een tip om nesten te detecteren: volg een wesp vlak voor zonsondergang. Dan gaat hij ‘naar huis’. Kort na zonsondergang is dan ook het beste moment om een nest te vernietigen. Draag beschermende kleding, wacht op het moment dat er nog maar heel weinig wespen naar het nest vliegen en sla dan toe!

Producten
Dat toeslaan kunt u gewoon zelf. Bayer Garden maakt het u gemakkelijk met effectieve middelen tegen wespen, zoals Wespenpoeder en Wespenspray. Met het wespenpoeder bestrijdt u gemakkelijk gehele nesten buitenshuis, de spray is speciaal bedoeld voor binnenshuis. Het is verstandig om na verwijdering van het nest nog een paar maal de plek te behandelen met het middel. Daarna kunt u een zucht van verlichting slaken. Hou de wespenspray wel bij de hand, voor het geval de wespen besluiten in de tuin van de buren een nestje te bouwen!

Bron: www.social.evidentpr-pers.nl