Geen producten (0)

Bayer Garden: Nieuwe spray dé oplossing om zilvervisjes te bestrijden

Bayer Garden: Nieuwe spray dé oplossing om zilvervisjes te bestrijden

Mijdrecht, 23 augustus 2012 - U kent het wel: u trekt de badkamerdeur open om eens goed schoon te maken en treft daar van die kleine, grijze ondefinieerbare insecten aan. Het zijn geen vliegen, geen muggen, wat zijn het eigenlijk? En kunnen ze kwaad? Grote kans dat het om zilvervisjes gaat. Deze primitieve insecten kunnen veel overlast aan uw interieur veroorzaken en dienen dus goed bestreden te worden. Daar zijn allerlei tips voor. Bovendien heeft Bayer een nieuw product dat definitief een einde maakt aan het ongedierte: de zilvervisjesspray.

Laten we eerst de ‘visjes’ omschrijven, zodat u ze kunt herkennen. Er zijn drie soorten: zilvervisjes, papiervisjes en ovenvisjes.

Het zilvervisje wordt ook wel suikergast genoemd, is tussen de 7 en 12 millimeter lang en heeft zilverkleurige schubben. U kunt het zilvervisje herkennen aan zijn lange antennen en twee uitstekende staartdraden aan zijn achterlijfje. Zilvervisjes komen vooral voor in vochtige, donkere, en goed geïsoleerde ruimtes, zoals badkamer en toilet, maar ook in de keuken. Ze eten zetmeel­houdende producten, zoals behangstijfsel of etensresten.

Als u een doos met boeken uitpakt, waar u jaren niet meer in heeft gekeken en u ziet daar kleine insecten uitkomen, dan is de kans groot dat het een papiervisje betreft. Papiervisjes zijn langer dan zilvervisjes en hebben een bredere kop. Dit beestje leeft in drogere omgevingen en voedt zich vooral met papier. En kan dus grote schade aanbrengen aan uw boeken en tijdschriften. Of uw postzegelverzameling!

Het ovenvisje is qua uiterlijk gemakkelijk te verwarren met het zilvervisje. Verschil is dat het ovenvisje gedijt bij hoge temperaturen. Vroeger trof je het insect dan ook aan in fabrieken waar in extreem warme omgeving voedsel werd gemaakt, zoals in bakkerijen. In huis kunt u ze aantreffen bij water- of hete luchtleidingen. Ovenvisjes eten suikers, maar ook eiwitten en vetten.

Wat zal het u ook uitmaken wat voor ‘visje’ het betreft: u wilt voorkomen dat ze er zijn en als ze er zijn wilt u ze bestrijden! Er zijn meerdere tips. We zoomen in op de bestrijding van het zilvervisje:

  1. Dicht naden en kieren met een kit.
  2. Zorg ervoor dat behanglagen goed op elkaar aansluiten. ‘Visjes’ kruipen er graag tussen.
  3. Verlaag de temperatuur en luchtvochtigheid in huis. Ga lekkage tegen en zorg voor voldoende ventilatie in huis, bijvoorbeeld door het aanbrengen van roosters.
  4. Zet in een vochtig huis de meubels een stukje van de muur.
  5. Bestrijd de ‘visjes’ met zilvervisjesspray. Met de zilvervisjesspray van Bayer Garden kunt u definitief een einde maken aan zilvervisjes, papiervisjes en ovenvisjes. Hiermee behandelt u alle schuilplaatsen achter en onder kasten, koelkasten, radiatoren en apparatuur.

Papiervisjes gedijen juist bij een droog klimaat, dus die moet u iets anders te lijf gaan dan het zilvervisje: hierbij is het vooral van belang dat u niet te hard stookt waardoor ruimtes te warm worden. Tegen het papiervisje kunt u gewoon dezelfde zilvervisjesspray gebruiken: deze werkt 4 tot 6 weken!

 

Bron: www.social.evidentpr-pers.nl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Meer over cookies »