Geen producten (0)

Uw druiven in topconditie houden

Uw druiven in topconditie houden

Druiven zijn gevoelig voor de infectieziekte meeldauw. Hierin bestaan twee soorten die beide bladverkleuring en bladverlies tot gevolg hebben. Daarbij is de vruchtopbrengst ook minder. 

Echte meeldauw is een ’mooiweerziekte’ die zich onder drogere omstandigheden goed kan handhaven. Echte meeldauw is te herkennen aan een witte, poederachtige laag bovenop bladeren, bloemknoppen of vruchten aan de bovenzijde van het blad. De aangetaste delen kleuren bruin en sterven af. Silinal bestrijdt meeldauw veilig en effectief. Verder dient u ervoor te zorgen dat de planten niet te dicht op elkaar staan. Zodra u de eerste ziekteverschijnselen waarneemt, moet u de aangetaste delen afknippen. Daarna Silinal toepassen. 

Valse meeldauw slaat vooral toe onder vochtige omstandigheden. Valse meeldauw verschilt van echte meeldauw, doordat het pluis aan de onderzijde van het blad zit en het een ’natweerziekte’ is. Valse meeldauw is helaas niet te bestrijden maar wel voor een groot deel te voorkomen door te zorgen dat u een sterke druif krijgt. Dit kan door het gebruik van het ECOstyle Druiven-Groeipakket. Hierin zit niet alleen een op de druif afgestemde meststof maar ook kalk, omdat de druif niet van zure grond houdt. Daarnaast kunt u preventief spuiten met Vital, een plantversterker van ECOstyle.