Geen producten (0)

Plagen in de moestuin

Plagen in de moestuin

Luizen, rupsen, wortelvlieg, meeldauw en de gevreesde knolvoetaantasting bij kool. Allemaal zaken die een tuinder kan missen als kiespijn. Voor de moestuin heeft ECOstyle een aantal effectieve producten die de problemen zowel kunnen voorkomen als oplossen. 

Silinal tegen meeldauw
Meeldauw is een schimmel die zowel in de sier- als moestuin schade aanricht. Druiven, appels en komkommers zijn vaak slachtoffer, maar ook onder rozen richt meeldauw veel schade aan. De aangetaste plant groeit en bloeit minder goed en in de moestuin is de opbrengst lager.
ECOstyle biedt nu een 100% veilige, effectieve én natuurlijke oplossing tegen meeldauw: Silinal.

Silinal is gebaseerd op waterglas; een mengsel van zouten en silicium. De zouten bestrijden de meeldauw en silicium legt een beschermend laagje om het blad zodat de schimmel niet meer kan binnendringen. Silinal heeft dus zowel een probleemoplossende als preventieve werking. Omdat Silinal volledig natuurlijk is, zit er geen wachttijd tussen bestrijding en oogst.

Silinal is verkrijgbaar als 40 ml concentraat (goed voor 26 liter spuitvloeistof).

Spruzit
Spruzit is al meer dan 25 jaar een volledig plantaardig en 100% natuurlijk product tegen bijtende en zuigende insecten. Het bestrijdt op effectieve wijze insecten zoals luizen, rupsen en kevers. De werkzame stof in Spruzit is pyrethrum; een stof gewonnen uit een margrietachtige plant. In tegenstelling tot chemische middelen kunnen insecten bij gebruik van Spruzit nauwelijks resistentie opbouwen. Spruzit is een natuurlijk product en daardoor zit er maar een korte wachttijd van 2 dagen tussen bestrijding en oogst.

Wortelvlieg Vrij
De wortelvlieg legt haar eitjes in de directe nabijheid van wortels. De larven van de wortelvlieg vreten bruine vraatgangen in de wortel en deze wordt vervolgens ongeschikt voor consumptie.
Wortelvlieg Vrij is een preparaat dat de aantasting van wortelvlieg voorkomt.
Het product is ook geschikt voor de prei en de ui. Het product verhoogt de weerstand van wortelen, prei en ui. Daarnaast kan de wortelvlieg, dankzij plantaardige geurstoffen niet meer de juiste plaats vinden om haar eitjes te leggen.

Wortelvlieg Vrij is verkrijgbaar in een 200 gram verpakking.

Knolvoet Vrij
Knolvoet is een hardnekkige schimmelziekte. Deze ziekte maakt het, door woekering aan het wortelstelsel, voor de plant onmogelijk voedingsstoffen uit de bodem op te nemen. De koolplant blijft daardoor klein en geeft vrijwel geen opbrengst.
Knolvoet Vrij verandert de omstandigheden in de bodem waardoor de knolvoetschimmel moeilijk tot ontwikkeling komt en de plant niet kan aantasten. Dit gebeurt doordat Knolvoet Vrij in de omgeving van de plant de pH-waarde van de grond verhoogt.

Knolvoet Vrij is verkrijgbaar in een 200 gram verpakking.