Geen producten (0)

Kale plekken in uw gazon?

Kale plekken in uw gazon?

Dan is er vaak sprake van de aanwezigheid van emelten of engerlingen die uw gras ondermijnen. In beide gevallen zijn het pinkdikke larven die sappen uit het gras zuigen of zelfs de wortels doorknagen. Tijd om in actie te komen!

Emelten
De emelt is de pootloze larve van de langpootmug die zorgt voor verkleurde plekken in het gazon. Een echt afdoend middel is er niet. Tegen emelten zijn ook nog geen natuurlijke vijanden beschikbaar. Wel kunt u de buitenste randen van de aangetaste, gele plekken in het gazon behandelen met Spruzit door de oplossing hier uit te gieten. De Spruzit-behandeling laat in de middag, als het mogelijk is tegen de avond, uitvoeren. Op dat moment is het product het langst werkzaam, aangezien Spruzit totaal afbreekt onder invloed van licht en lucht. U kunt emelten bestrijden vanaf april tot en met juli.

TIP: U kunt Spruzit ook vermengen met havervlokken en uitstrooien op de te behandelen gedeelten. Verhouding: 200 gram havervlokken, 20 gram suiker en 20 ml Spruzit. Na toepassing eventueel een nacht afdekken met plastic. Emelten zijn dol op havervlokken. Ze zullen naar de oppervlakte komen, de havervlokken eten en sterven. Wij kunnen bij deze behandeling geen 100% succes garanderen, maar elk exemplaar dat op deze wijze gedood wordt, is meegenomen.

Aaltjes tegen engerlingen
Engerlingen zijn larven van, in de meeste gevallen, de rozenkever. Ze zijn ongeveer even groot als de emelt, alleen de engerling heeft pootjes (zie foto onder). Daarbij gaat de engerling rigoureuzer te werk. Bij het vastpakken van het gras blijkt de zode vaak helemaal los te liggen doordat het gras is doorgeknaagd. De engerling kan bestreden worden met speciale aaltjes. Dit kan vanaf begin juli, wat te maken heeft met de cyclus van de engerling. U kunt ongeveer tot oktober de engerling bestrijden. U krijgt de aaltjes door ECOstyle per post thuisgestuurd, waarbij de zending gewoon in de brievenbus past. Bestrijden zoals de natuur het bedoeld heeft!