Geen producten (0)

Bayer Garden: 3 tips voor een miervrije zomer

Bayer Garden: 3 tips voor een miervrije zomer

Mijdrecht, 11 juli 2012 - Al doet het weer ons het niet altijd geloven, de zomer staat weer voor de deur. En voor de meesten betekent dat… vakantie! Echter niet voor de werkmier, die gaat ook deze zomer flink aan de slag. Zijn doel is om eten te vinden voor zijn koningin en honderden larven in zijn kolonie. En dat vindt hij in uw keukenkastjes, waar hij zal zoeken naar suiker, granen en vet voedsel. Aan u de taak om deze mier te weren. Verdraaid, moet u toch nog aan de bak de komende maanden!

Dat valt gelukkig mee, als u weet hoe u de mieren moet bestrijden. Daarom geven we drie uitgebreide tips om er voor te zorgen dat uw voedingswaren veilig zijn.

  1. Creëer een fysieke barrière
    Zorg ervoor dat het de mieren niet lukt bij uw voedingswaren te komen. Versper ze letterlijk de toegang! Controleer uw muren en kozijnen op barsten, vooral rond kelderramen. Dicht zelfs de kleinste gaten en kieren, met siliconenkit of andere geschikte producten. Als u horren heeft, dan is het belangrijk dat ze perfect passen en geen ruimte open laten.
  2. Creëer een ‘culturele barrière’
    Dit betekent niet dat u een andere taal moet gaan spreken. Nee, een culturele barrière wil zeggen dat uw tuin en het gebied rond uw huis zo ongastvrij mogelijk zijn voor insecten. Klinkt ingewikkelder dan het is: met het verwijderen van losse (bak)stenen, bladafval en ander materiaal dat goede schuilplaatsen biedt voor mieren, komt u al een heel eind. Heeft u buiten voedsel staan voor huisdieren, zorg dan dat dat in afgesloten containers zit. Ruim gemorste voeding direct op!
  3. Creëer een chemische barrière
    Voor een nog effectievere ‘anti-mieren- strategie’, zet u chemische middelen in. Er zijn verschillende gemakkelijke en effectieve producten beschikbaar. Zoals de mierenspray van Bayer Garden. Die spuit u op kieren, naden en schuilplaatsen van de insecten, waarna u vier tot zes weken gevrijwaard bent van het ongedierte. Let wel op dat u bij het schoonmaken de behandelde plekken overslaat, anders gaat de werking van het product verloren. Naast spray kunt u korrels gebruiken, zoals het Piron Mierenmiddel. Deze korrels strooit u in de nestingangen en in de naden en kieren waar de mieren lopen. De mieren eten hiervan en geven het middel door binnen de gehele mierenkolonie. De meeste mieren zullen vervolgens dood gaan binnen in het nest. Het mierennest is na zeven tot veertien dagen uitgeroeid. U ziet het, u moet nog even aan de slag voordat de vakantiemaanden beginnen, maar kunt vervolgens heerlijk genieten van een miervrije zomer!

Bron: www.social.evidentpr-pers.nl