Geen producten (0)

Nieuwe generatie onkruidbestrijder is ecologisch verantwoord

Nieuwe generatie onkruidbestrijder is ecologisch verantwoord

Appelscha, 28 februari 2012 – Onkruid is voor veel tuinliefhebbers vervelend en moeilijk uit te roeien. Met de lente in aantocht komt dit ongewenste gewas weer tevoorschijn. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tegen onkruid is door een groeiend bewustzijn van consumenten steeds minder populair. Onkruid kan volgens ECOstyle op een 100% ecologisch verantwoorde wijze definitief bestreden worden. Met de introductie van Ultima brengt ECOstyle een nieuwe generatie onkruidbestrijder op de markt die al binnen drie uur zichtbaar resultaat geeft. Het ecologisch verantwoorde bestrijdingsmiddel verwijdert onkruid snel en efficiënt zonder het milieu te belasten. Een verantwoord alternatief voor de milieuvriendelijke tuin.

Onschadelijk voor omgeving - Ultima gaat onkruid op een effectieve en duurzame wijze te lijf. Het onkruidbestrijdingsmiddel van ECOstyle bevat uitsluitend ecologisch verantwoorde actieve stoffen waardoor het middel geen residuen achterlaat in het milieu. Omdat Ultima biologisch afbreekbaar is, is het middel zeer gebruiksvriendelijk en mag het overal in en om de tuin worden toegepast. Het vertrouwen in de nieuwe generatie bestrijdingsmiddellen is in de markt al aanwezig. Voorafgaand aan de introductie is Ultima door Tuinbranche Nederland al verkozen tot het meest innovatieve product. Het ecologisch verantwoorde middel won hiermee de Gouden Garden Award 2011.

“Voor veel consumenten is het de vraag of een duurzame benadering van tuinieren ook geschikt is om snel en effectief van onkruid af te komen”, vertelt Wilma de Ruiter-Van der Stroet van ECOstyle. “De nieuw Ultima werkt efficiënt en is gemakkelijk in gebruik. Voor de meeste onkruiden is zelfs één behandeling voldoende. Ultima is een ecologisch verantwoord product en laat geen residuen achter in het milieu. Deze nieuwe generatie onkruidbestrijders van ECOstyle past dus perfect binnen onze duurzaamheidsgedachte.”

Aanpak bij wortels - Het Ultima-assortiment is effectief omdat het niet alleen het onkruid bovengronds bestrijdt, maar ook direct de hergroei van de wortel aanpakt. Juist dit laatste is bij hardnekkige onkruiden als zevenblad en paardenbloem essentieel om hergroei te voorkomen. Door de specifieke werking van Ultima kan het onkruid niet meer ontkiemen. Ultima heeft als werkzame stof organische vetzuren. Dit zorgt ervoor dat het onkruid bovengronds aangepakt wordt. Ultima gaat nog een stap verder. Het bevat ook een kiemremmer die ervoor zorgt dat het onkruid tot aan de wortels bestreden wordt.

Voor onkruiden met een normaal wortelstelsel en voor mossen en algen is één behandeling voldoende. Bij hardnekkige onkruiden met een uitgebreid wortelstelsel, zoals zevenblad, kunnen worteluitlopers ondergronds verder groeien. Daarom is het belangrijk om bij deze onkruiden de behandeling te herhalen. “Huisdieren kunnen na het opdrogen van het product weer meteen de tuin in. En door gericht te spuiten kan Ultima ook dicht in de buurt van omringende bomen, struiken en planten worden gebruikt,” aldus Wilma de Ruiter-Van der Stroet van ECOstyle.

Efficiënte en milieuvriendelijke doseerfles - Speciaal voor de introductie van Ultima is een nieuwe doseerfles ontwikkeld. De fles heeft een gepatenteerd doseersysteem waardoor de gebruiker een precieze dosering van het concentraat kan toepassen. Bovendien draagt het nieuwe model bij aan een duurzame wereld. De fles is gemaakt van milieuvriendelijk HDPE-materiaal en is goed recyclebaar. Daarnaast levert het design een materiaalbesparing op van twintig procent.

Ultima is verkrijgbaar in twee varianten, Ultima tegen onkruid & mos en Ultima tegen zevenblad. Het product is vanaf maart te koop bij de tuinvakhandel in Nederland.

Bron: www.ecostyle.nl